Despre noi


final_sediu2

N O V A T I K  este compania care produce sistemele de invelitori NOVATIK (tigla metalica in panouri mici, tabla prefaltuita, sisteme de jgheaburi si burlane), fiind totodata si reprezentantul exclusiv in Romania al brandurilor GERARD – tigla metalica cu acoperire de piatra naturala si DELTA – membrane de protectie pentru acoperis.

M i s i u n e a  noastra este aceea de a oferi produse pentru acoperisuri performante,  estetice, durabile si inovatoare, impreuna cu servicii de calitate. Dorim astfel sa fim alaturi de clientul nostru prin solutii inovatoare care sa-l ajute sa se simta in siguranta,  confortabil, rasfatat si diferit.

V a l o r i l e  care ne caracterizeaza:

  • Calitate
  • Responsabilitate si incredere
  • Atitudine tanara si deschisa
  • Trend- setteri

R e p e r e a l e  s u c c e s u l u i

  • Produse inovatoare pe piata romaneasca
  • Calitatea:  concentrarea pe segmentul premium
  • Experienta de peste 10 ani  pe piata de profil
  • Strategia de vanzare
  • Decizie si consecventa in abordarea pietei
  • Buna comunicare cu partenerii, atat furnizori cat si distribuitori

Scurt Istoric

2004 – infiintarea companiei Final Distribution.

2006 –Final Distribution a preluat distributia tiglelor metalice cu acoperire de piatra naturala Gerard  si a foliilor si membranelor Delta pentru intrega tara, devenind reprezentant exclusiv in Romania.

 2010 – in a doua jumatate a anului compania demareaza proiectul Novatik  si investeste in utilaje performante pentru productia de  jgheaburi si burlane.

 2011 – in Februarie se  deschide prima linie de productie in Baicoi-Prahova.  Final Distribution intra  puternic  pe segmentul de productie printr-un brand propriu de jgheaburi si burlaneNovatik.

 2012 – in luna Iunie se deschide cea de-a doua linie de productie, demarand astfel productia tiglei Novatik, prima tigla metalica in panouri mici fabricata in Romania. In cea de-a doua jumatate a anului 2012 s-au concretizat primele exporturi in  Slovenia, Franta si Spania. In prezent brandul Novatik se vinde atat pe piata interna cat si cea externa.

In septembrie 2012, Final Distribution obtine certificarea Sistemului de Management al Calitatii, conform standardului ISO 9001. Acesta este o dovada a angajamentului pentru calitate, a existentei unei organizatii cu obiective orientate spre satisfactia clientilor, cu angajament pentru imbunatatirea continua a activitatii.

 2013 – Final Distribution introduce un nou  profil de tigla metalica cu acoperire de piatra naturala: Gerard Diamant.

In septembrie 2013 compania FINAL DISTRIBUTION a primit Premiul „Exportatorul anului 2013 in piata materialelor de constructii” in cadrul Galei BusinessConstruct.

 2014 –brandul Novatik a participat pentru prima data la expozitia Roof+Timber International (Dach und Holz) care s-a desfasurat in luna februarie in Germania, la Koln.  In cadrul expozitiei au fost prezentate tigla metalica Novatik impreuna cu sistemele de jgheaburi si burlane Novatik Ronda si Novatik Quadra. Aceasta este cea mai importanta expozitie dedicata acoperisurilor din Europa.

In luna aprilie Final Distribution lanseaza un nou produs – Novatik AVANGARDE, prima tigla metalica postpainted produsa in Romania. Acesta este un procedeu inovator (vopsirea se realizeaza dupa profilarea otelului)  pe piata din Romania, deoarece acest tip de vopsire ofera o protectie superioara la coroziune (toate muchiile sunt protejate), iar stratul de vopsea este uniform – fara microfisuri sau aglomerari ale stratului de acoperire.

2016 In luna martie 2016 am lansat un nou produs – tabla prefaltuita Novatik Click, un produs in trend, la mare cautare pe piata locala. Tabla prefaltuita are un domeniu de aplicabilitate mai vast ,des intalnita inarhitectura moderna si contemporana, si mai ales in vestul Europei.

2017In februarie se lanseaza nou produs din gama Novatik – tigla metalica in panouri mici Novatik Slate. Noul profil Novatik Slate a fost creat pentru a imbina aspectul deosebit al ardeziei naturale cu avantajele unui material de constructie robust, modern si usor.

La sfarsitul lunii Mai 2017, Final Distribution lanseaza profilul Novatik WOOD. Frumusetea naturala a acoperisului din sindrila este recreata cu noul profil Novatik Wood, pastrand toate avantajele unui acoperis metalic (rezistenta sporita la coroziune, acoperia solid si durabil, greutate redusa). Spre deosebire de sindrilele traditionale din lemn, care trebuie intretinute sau inlocuite, modulele de tigla metalica Novatik Wood nu vor avea nevoie de interventii ulterioare. Fiecare modul Novatik Wood este realizat printr-o tehnologie moderna de presare a otelului, obtinand o sindrila metalica cu nervuri pronuntate, ce imprima aspectul de neconfundat al sindrilei de lemn.

2018 – In luna ianuarie, brandul NOVATIK a devenit sponsor al echipei de handbal feminin CSM Bucuresti, castigatoarea Ligii Campionilor in anul 2016. Performanta este cuvantul care defineste cel mai bine echipa CSM Bucuresti, parteneriatul incheiat venind ca o incununare naturala a unor sinergii si valori comune. Performanta este cea care a propulsat Final Distribution in business-ul cu acoperisuri si tot ea este cea care o mentine in topul companiilor de profil.

Interviu Conferinta de Presa – 24 ianuarie 2018

In perioada 29 ianuarie – 2 februarie, brandul NOVATIK a participat la expozitia BUDMA 2018 – Targ International de Constructii, HVAC, Amenajari si Arhitectura – cel mai mare eveniment de business pentru Industria de Constructii din Polonia (Poznan). Timp de 4 zile, cele patru profile Novatik – Classic, Slate, Wood și Click – au fost expuse in pavilionul dedicat sistemelor pentru acoperisuri.

In luna februarie se lanseaza un nou profil din gama Gerard – GERARD® Alpine – tigla metalica cu acoperire de piatra naturala. Noul profil a fost creat in Noua Zeelanda pentru a reproduce aspectul natural al acoperisurilor traditionale din ardezie.

2019 – In luna august compania isi schimba denumirea din Final Distribution in NOVATIK SRL. Schimbarea numelui companiei a facut parte din strategia de comunicare si rebranding, aceasta schimbare marcand 15 ani de la infiintare si 8 ani de la statutul de trader la cel de producator.  Practic, aceasta decizie a venit odata cu implinirea a 15 ani de activitate pe piata sistemelor de invelitori din Romania si 8 ani de la lansarea propriului brand: Novatik. A fost momentul oportun de a incepe o noua fila in istoria companiei, scopul principal fiind acela de a transforma brandul Novatik in cel mai puternic brand din Romania de pe piata acoperisurilor premium.

In prezent distributia este nationala si se face printr-o retea de peste 100 de parteneri, la care se adauga permanent noi colaboratori.

Aparitie in revista Jurnalul de Afaceri, editia lunii Mai 2016: “Final Distribution, lider pe piata invelitorilor metalice cu acoperire de piatra naturala”.

„A fost nevoie de cativa ani in care am educat piata, am crescut brandul si am im­pus o noua nisa. Prin introducerea brandului Gerard in Romania, am adus pe piata un nou tip de invelitoare cu avantaje certe fata de tigla metalica, dar si fata de tigla traditionala. Practic pentru acest tip de produs, noi am fost cei care am creat piața si am dezvoltat cererea. Acum, produsul este recunoscut pentru avantajele sale, devenind un brand de referinta”.

Continua citirea articolului

Aparitie in revista Jurnalul de Afaceri, editia lunii Decembrie 2013: “Final Distribution mizeaza pe cresterea exporturilor in 2014″

“Dupa sapte ani de activitate pe piata tiglelor metalice din Romania, ca actionar intr-o alta firma, Dan Mircescu a decis ca in 2006 sa infiinteze o noua companie – Final Distribution, cu o viziune total diferita, axata pe promovarea brandurilor premium. Astfel, importul si distributia exclusiva a brandurilor Gerard si Delta au trecut in portofoliul Final Distribution.”

Continua citirea articolului