Tigla metalica Novatik Classic


 

Tigla metalica Novatik este prima tigla metalica in panouri mici produsa pe teritoriul romanesc. Aceasta este produsa in concordanta cu Directiva 89/106/CEE cu privire la apropierea actelor cu putere de lege si a celor administrative ale statelor membre, in legatura cu materialele de constructii.

Istoria tiglei metalice Novatik incepe in luna iulie a anului 2012, atunci cand s-a realizat inregistrarea la OSIM de catre Final Distribution.

Final Distribution produce tigla metalica Novatik Classic din otel prevopsit in doua variante:

Novatik Classic MAT: otel cu acoperirea Colofer® Mat rugos – 35 de microni – marca inregistrata a VoestAlpine, protejat de un strat de ZnMg de 120 g/mp, cu protecție lack polyester pe fața inferioară a țiglei de 10 microni si grosime nominala de 0,5 mm. Aliajul ZnMg este foarte stabil in conditii de ceata salina si asigura o protectie sporita la coroziune (atat pentru suprafata foii cat si pentru marginile de taiere sau gauri). Protecția oferita de acoperirea de ZnMg asigura un inalt grad de rezistenta la coroziune în diferite climate de exploatare.

Novatik Classic HIGH COAT: otel cu acoperire Colofer® Plus – 50 de microni, marca inregistrata a VoestAlpine, protejat de un strat protecție de Zn 275 g/mp cu protecție de lack polyester pe fața inferioară a țiglei de 10 microni si grosime nominala de 0,51 mm.

straturi

Culori disponibile Novatik Classic MAT:
Brick Mat
(Corespondent RAL 8004)
Brown Mat
(Corespondent RAL 8017)
Brown
(Corespondent RAL 8019)
Black Mat
(Corespondent RAL 9005)
Burgundy Mat
(Corespondent RAL 3005)
Grey Mat
(Corespondent RAL 7016)

 

Culori disponibile Novatik Classic HIGH COAT:
Black High Coat
(Corespondent RAL 9005)
Grey High Coat
(Corespondent RAL 7016)

 
Profilul distinct al modulelor de tigla metalica Novatik Classic asigura o stabilitate ridicata intregului acoperis, iar culorile sunt armonizate pe deplin, lucru ce transforma tigla metalica Novatik in varianta perfecta pentru constructii noi, dar si pentru renovari.

Avantajele unui sistem modern

Sistemul de invelitori Novatik Classic, primul produs de acest tip din Romania, prezinta numeroase avantaje care il transforma in solutia ideala atat pentru constructii moderne, cat si pentru renovari.  Printre avantaje se numara:

Profil distinct. Designul tiglei metalice Novatik imbina aspectul tiglelor traditionale, cu rezistenta oferita de materialele si tehnologiile moderne, intr-o forma deosebita. Dimensiunile au fost stabilite pentru a oferi la randul lor o serie de avantaje, precum:

  • depozitare si manipulare facila
  • reducerea spatiului pentru depozitare
  • folosirea mijloacelor de transport de gabarit redus (acces facil in mediul urban)
  • diminuarea pierderilor tehnologice la acoperisuri complexe

Greutate redusa. Designul si greutatea redusa a tiglelor garanteaza o buna functionare a acoperisului iar siguranta este garantata. Se pot face economii importante la structura de rezistenta a casei si la sarpanta daca se va tine cont de acest aspect.

Sistem de fixare solid. Modulele de tigla se fixeaza prin cuie sau suruburi in planul acoperisului, fixarea modulelor fiind usoara si sigura, mai ales ca nu necesita accesorii numeroase. Datorita sistemul de fixare in planul acoperisului si suprapunerilor perfecte ale modulelor, acoperisul Novatik este considerat unul dintre cele mai sigure sisteme de invelitori de pe piata.

Montaj facil. Datorita modelului simetric care permite suprapunerea modulelor in ambele sensuri (fie de la stanga la dreapta, fie de la dreapta la stanga) timpul de instalare se reduce semnificativ.

 

Tigla metalica Novatik Classic – Accesorii

Novatik ofera o gama larga de accesorii dedicate acoperisurilor: ventilatii sanitare, ventilatii de camp, parazapezi, grile de ventilatie. Aspectul estetic al acoperisului, precum si ventilarea corecta si etanseitatea sunt asigurate de utilizarea corecta a accesoriilor.

Coama

Dolie

coama dolie

Element de racord

Pazie

racord pazie

Sort picurator

Element de ventilatie si protectie impotriva pasarilor

picurator fara plasa plasa

Ventilatie de camp

Ventilatie sanitara

ventilatie_camp ventilatie_sanitara

Parazapezi

Sfartecatoare de zapada

parazapezi_brick sfartecatoare

Sort de streasina

Coama rotunda tip 2

sort coama rotunda tip 2

Delta Eco Roll

Element etansare universal

Delta Eco Roll element etansare universal

Element racord orizontal la perete

Element racord tip 2

element racord orizontal la perete Element racord tip 2

Pazie speciala

Pazie tip 2

pazie speciala Pazie tip 2
Garantie – Novatik Classic

Novatik Classic Mat: 15 ani garantie estetica si 25 de ani garantie tehnica.
Novatik Classic High Coat: 20 de ani garantie estetica si 40 de ani garantie tehnica.
Astfel te poti bucura de un acoperis solid, sigur si cu un aspect deosebit pentru o perioada indelungata.

 

Afla mai multe despre prima tigla metalica in panouri mici produsa in Romania